pondělí 28. října 2013

Mixturam - vitamíny na míru I.

Krásné podzimní sváteční pondělí všem!

Když mi na email přistála nabídka od společnosti Mixturam namixovat si vlastní vitamíny, tak jsem neváhala ani minutu a nabídku využila - a nyní vám přináším první dojmy a pocity z objednávky a vitamínů!


 Co je Mixturam zač?

Mixturam vznikl v roce 2013 a je to prvního evropský výrobce a distributor vitaminů a potravinových doplňků na míru. Jejich idea je jednoduchá - dopřát každému to, co potřebuje. Každý jsme jiný. Někomu vypadávají vlasy, někdo má slabé nehty, jiný má problémy s pletí a tak dále... Proto nám Mixturam umožňuje, namíchat si vitamíny a potravinové doplňky přesně podle toho, co naše tělo potřebuje a žádá.

Není to nebezpečné?

V žádném případě. Za prvé - když mícháte vitamíny, software vám nedovolí, abyste si něčeho namíchali moc a překročili tak stanovenou denní dávku. Navíc po objednávce kontroluje kvalitu směsi odborník - nestane se tedy, že by se nějaké složky vzájemně ovlivňovaly nebo něčeho bylo moc.
Na co si musíte dát pozor jsou vaše alergie.

Je to drahé?

Ne. Není to drahé. Dávka na 100 dní vás vyjde na 790 Kč - to znamená na 7,90 Kč na den. Přijde vám to moc? Mně ne. Jsem ochotná do svého zdraví investovat 8 korun denně.
(navíc poštovné za 29 Kč potěší)

A co navíc...?

Na stránkách můžete vyhledávat dle toho, co za vitamíny potřebujete - vlasy, nehty, pleť, hubnutí... a mnoho dalšího. Navíc ke každé přísadě je k dispozici podrobný popis.

Pokud nevíte, co si namíchat, použijte jejich rádce - do dotazníku vyplníte pohlaví, výšku, váhu, věk, co vás trápí a na co máte alergii.

Navíc můžete do 90 dnů produkty vrátit, pokud nejste spokojení!

A teď k mému míchání!

U míchání jsem strávila přibližně hodinu a pořádně studovala veškeré přísady a doplňky. Chci směs opravu na míru a tak jsem četla, četla a četla. Ve směsi můžete mít maximálně 6 přísad.


Složení mojí směsi je tedy nakonec následující:

  • Kola semínko - Kola podporuje hubnutí, přispívá k optimálnímu stavu tělesné hmotnosti a vstřebávání tuků. Dodává tělu energii.  - kdo by nechtěl podpořit vstřebávání tuků? :)
  • Psyllium - jitrocel indický - Psyllium má vliv na pravidelnost stolice, navozuje pocit plnosti. Pomáhá kontrolovat hladinu cholesterolu v krvi. - psyllium beru i normálně, takže do směsi je nutností! :)
  • Organické MSM - MSM obsahuje síru, která má blahodárný vliv na vlasy, kůži, nehty a chrupavky. Je používáno spolu s glukosaminem a chondroitinem. - moje nehty jsou jedna velká katastrofa, strašně se třepí a lámou. :/
  •  L-arginin - L-arginin má vliv na růst svalové hmoty, má vliv na sexuální život a libido. - tohle jsem si tam dala hlavně kvůli růstu svalové hmoty! :D
  •  Inositol  - Inositol je známý též jako vitamín B8 (či B9). Lidské tělo si tuto látku neumí v dostatečném množství vytvořit. - dělají se mi opravu dost často opary a tento vitamín prý na ně zabírá, tak uvidíme. :)
Balíče přišel zhruba za týden (včetně víkendu). Vitamíny jsem teprve začala brát, takže nemůžu objektivně posoudit jejich vliv na mě. Nebojte, vše vám napíšu v dalším článku, až budu vědět, zda mě to k něčemu bylo nebo ne. :)

A nakonec mini soutěž!



K zásilce jsem dostala kupóny na 30 Kč slevu. Chcete mixturam vyzkoušet? Napište mi do komentářů a já vám zašlu kód na slevu. Není to moc, ale pokud opravdu chcete do těchto vitamínů jít, potěší to. A já vám směle říkám - JDĚTE DO TOHO.

LeniKa

9 komentářů:

  1. O tom jsem vživotě neslyšela a určitě to musím vyzkoušet. Jdu míchat. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Už o tom uvažuju dlouho:) práv mě zajímalo,jak to funguje a jestli mi to zabrání škodlivým mixům:)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to zajímavé, ale nechám si to ujít. I tak díky za článek.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych to vyzkoušela ráda, už o tom nějakou dobu uvažuju :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To je ta samá farma, co má Mixit? Možná někdy v budoucnu objedn ám, viděla jsem fakt hodně věcí, které bych potřebovala :)

    OdpovědětVymazat
  6. :) Máš moc super blog, v první řadě bych ti chtěla pogratulovat ke skvělé změně (viz foto na pravo :) ) O těchhle vitamínech jsem už četla, teď mě napadlo, že bych mohla něco namíchat na Vánoce jako takový dáreček třeba pro mamku :P

    OdpovědětVymazat
  7. Tak t o jesuper, nikdy jsem o tom neslysela,mrknu na to :)

    OdpovědětVymazat
  8. Máš super stránky, už tě mám v oblíbených! :)

    OdpovědětVymazat