úterý 5. února 2013

Grilovaný lilek se šťouchanými bramborami

Ahoj, tak po delší odmlce pro vás mám nový recept! Dostala jsem na něj tip od jedné slečny na facebooku a rozhodla jsem se ho hned vyzkoušet a můžu vám ho vřele doporučit!!


Potřebujeme:

1 lilek
3 stroužky česneku
sůl
pepř
bazalku (nebo jiné koření)
olivový olej
3 menší brambory
půlku cibule
kousek másla
menší mrkev

Postup je snadný. Lilek podélně rozpůlíme a tu půlku opět podélně ropůlíme. Nařežeme tak, abychom neporušili slupku. Do zářezů vkládáme na kolečka nakrájený česnek, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct na 200 °C zhruba na 30 minut.

Mezitím si dáme vařit brambory ve slupce. Vařím je od bodu varu tak 25-30 minut (píchněte do nich, musí být uvnitř měkké). Až se dovaří, sliju vodu, brambory oloupám nožíkem. Do stejného hrnku dám máslo, cibulku a nastrouhanou mrkev a chvíli nechám na mírném plameni podusit. Poté přidám brambory a vařečkou je rozšťouchám. Vypnu plotýnku, přikryju pokličkou a nechám chvíli odstát.

Je to výborná večeře, která zasytí! Přeju dobrou chuť! :-)

Soutěžím u Fitness-girl na blogu o nejlepší snídani, pokud chcete, můžete mi dát hlas nebo komukoliv jinému, jehož snídaně se vám líbí, já jsem číslo 14! Odkaz zde. Děkuji! :-)





3 komentáře: