úterý 30. října 2012

Můj 30 Day Shred

Ano, i já jsem se nechala zlákat a odcvičila tento super program od Jillian Michaels. Včera jsem si naposledy dala třetí level. Proto jsem se rozhodla založit (k tomuto mému malému osobnímu úspěchu) blog a přinést malé shrnutí.

Program se skládá ze tří levelů a každý level se má cvičit 10 dní, tudíž celý program trvá přesně 30 dní. Ano, čtete správně, cvičí se každý den. Necelou půl hodinku. Pokud si teď říkáte: "To není nic pro mě, na to nemám čas.", tak to jsou akorát výmluvy a je mi vás líto, protože KAŽDÝ si najde půl hodinku času. Měla jsem celý den školu? Nevadí, vstala jsem dřív a zacvičila si. Každý den jsem si plánovala tak, abych tam těch 30 minut volna na cvičení měla.

Ve videu je samotná Jillian, Natali (od vás napravo), která cvičí cviky pro začátečníky a Bashira (od vás nalevo), ta cvičí cviky pro pokročilé. Moje pravidlo je jasné: cvičit s Bashirou a až opravdu nebudu moct, cvičit s Natali.

Ke cvičení potřebujete podložku, dvě činky libovolné zátěže (já mám 1 kg), sportovní oblečení a  kvalitní obuv.

1. level
První level trvá cca 27 minut i s rozehřátím a závěrečným protažením. Každý level je rozdělen na 3 cykly: 3 minuty posilování, 2 minuty cardio a 1 minuta ABS (nebo-li břišní svaly). Když jsem poprvé odcvičila tento level, nohy se mi klepaly a pořádně ze mě lilo. Druhý den jsem setsakramentsky cítila nohy. Hlavně při chůzi ze schodů. Byl to mazec, ale já to nevzdala a znova si Jillian zapla!! Jediný cvik, který jsem prostě s Bashirou nezvládla, byly kliky. Musela jsem je dělat na kolenou, jako Natali.

2. level
Druhý level trvá také okolo 27 minut. A je to nářez, což už jste určitě četli a je to pravda. :-) Je to makačka hlavně s činkama. První den druhého levlu jsem popadala dech hned při prvním cardiu. Cvik, který mi dělal největší problémy bylo minutové posilování ve třetí části - sedáte si do dřepu a činky jdou nahoru.

3. level
Opět cca 27 minutové cvičení. Oproti levelu 2 mi přišlo lehčí, i když by mělo být ještě těžší a moc mě bavilo. Vše jsem jela s Bashirou, až na "walking push-ups", které jsem opět musela dělat na kolenou.

Účinky
Kolik jsem za měsíc poctivého cvičení shodila? Kila pro mě nejsou rozhodující, rozhodující je měnící se tělo a úbytek centimentů, proto jsem se pouze změřila.

  • boky mi zhubly o 3,5 cm
  • stehna o 3 cm
  • pas (měřeno pod pupíkem) o 3 cm
  • prsa o 5 cm
Samozřejmě jen cvičením nezhubnete, musíte tomu přizpůsobit i své stravování. Já se snažila vypít minimálně 2 litry vody a jíst zdravá a netučná jídla. Přiznávám se - ne vždy jsem to dodržela.

Shrnutí
Pokud uvažujete čím začít, tak toto je cvičení pro vás. Jillian je skvělá, donutí vás něco dělat a vy si ji s chutí druhý den zase zapnete. Cvičíte doma, v klidu, nikam nemusíte jezdit, je to zadarmo. Tak na co ještě čekáte? Zvedněte se, oblíkněte tílko a kraťasy a hurá do toho!!! Není nic jednoduššího. Já se cítím úplně skvěle, mám spoustu energie, jsem pružnější. Každý den mého snažení jsem viděla malé krůčky - udělala jsem víc kliků nebo už mi činky u toho a toho cviku nepřišly tak těžké. A když vám lidé začnou říkat, že jste nějak zhubla, to je k nezaplacení! :-)


4 komentáře:

  1. Píšeš,že máme cvičit doma. Tak se chci jen zeptat jestli se může cvičit bez bot. Nebo je nutné mít sportovní obuv. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V článku je to zmíněno - kvalitní obuv. Jakoukoliv sportovní aktivitu bez obuvi nedoporučuji - kromě jógy. Ničila by sis tím hlavně záda.

      Vymazat
  2. Šikulka! Já teprve začínám a těším se na výsledky.. :)))

    Kdybys měla čas a chuť si počíst na mém blogu, srdečně tě zvu na www.rockingbody.blogspot.cz. Teprve to rozjíždím, ale jsem odhodlaná jako nikdy předtím! :)))

    Tak přeji spoustu dalších úspěchů!
    Seiwaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju a přeju hodně sil a vytrvání! Nejdůležitější je začít, pak tě to chytne a nepustí! :)

      Vymazat