čtvrtek 1. listopadu 2012

Zimní podzim


Ahoj! Dnes jsem se probudila do šedého zimního pražského rána. Ihned jsem cítila svaly na na nohou a rukou. Včera jsem si totiž jako bonus k rannímu cvičení Ripped in 30 (=Ri30) dala večer Boba Harpera a jeho "Weight loss Transformation". Myslela jsem, že umřu! Je to nářez. Určitě vám časem připravím recenzi, ale chci si tento program zacvičit ještě několikrát, než o něm budu psát.

Celý den poctivě piju zelený čaj nebo vodu z vodovodu! K večeři jsem si připravila tuňáka, vajíčko na tvrdo a křupavé chlebíky - o kterých budu taky připravovat článek.


Dnes jsem pro vás přeložila článek, který se věnuje nejčastějším chybám při cvičení - chybám, které děláme, protože si myslíme, že nám pomůžou zhubnout a nabrat svaly. Tady to je:


Chyba č. 1
Posilovat jednotlivé svaly.

Dělat posilovací cvičení na různé části těla (posilovat bicepsy, tricepsy, ABS apod. samostatně) nepřinese žádné velké výsledky. Tato jednočasová posilování dostantečně nestimulují svalová vlákna k tomu, abyste byli štíhlí a spotřebovali dost energie ke spálení kalorií.

Pokud si chcete vypracovat svaly mezitím, co pálíte tuk, měli byste dělat taková cvičení, při kterých stimulujete svaly a spotřebováváte energii najednou.

Chyba č. 2
Posilovat na strojích

Stroje jsou fajn věc, ale v tomto článku je přirovnávají k dobrým akorát na zavazování tkaniček nebo popadání dechu. Stoje totiž omezují rozsah pohybu. Omezují schopnost využívat všechny svaly, to znamená, že tělo pak spálí méně tuku a méně vypracuje svaly. A co je nejhorší - kvůli nadměrnému namáhání vedou ke zranění kloubů.

Chyba č. 3
Cvičit dlouhá kardia

Jasně, pokud chceme spálit tuk, kardio cvičení potřebujeme. Ale jsou tu dva způsoby kardia - správný a špatný. Pokud dlouze běháme nebo děláme jiné kardio cvičení, skoro nic z toho mít nebudeme (kromě bolavých kloubů a doslova přeloženo "páru špinavých opotřebovaných bot" :-D). Pouze dáme maximální úsilí, kvůli minimálním výsledkům.

Chyba č. 4
Dělání sed-lehů k získání 6-packu

Tím, že budeme dělat sed-lehy 6-pack nezískáme. Vlastně, žádnými posilovacími cviky na břicho ho nezískáme. Je to jen plýtvání času, protože nespalujeme tuk, jen posilujeme svaly, které jsou pod ním. Nejdříve musíme spálit břišní tuk a až pak se nám může začít rýsovat 6-pack! :-)


Chyba č. 5
Opakování stejných workoutů pořád dokola

Jako lidé neradi měníme své zvyklosti, ale ve cvičení bychom neměli pořád workouty opakovat, protože to nevede k žádným dalším výsledkům. Pokud chceme vidět pokroky na svém těle, musíme různá cvičení kombinovat.

Chyba č. 6
Cvičení dlouhých workoutů

Delší workouty nezaručují lepší nebo rychlejší výsledky. Pokud se každý den trápite několik hodin ve fitku, tak pamatujte, že pro cvičení platí "kvalita je lepší než kvantita". Dělejte klidně méně cviků, ale pořádně. Dobře dýchejte a snažte se dělat vše správně.

To je dnes ode mě vše, těším se na víkend! :-)


1 komentář: